Altea

Het huis ligt op een heuvel en heeft vier woonlagen. Het heeft een fantastisch uitzicht over de Middellandse zee en beschikt over vier slaapkamers (tien slaapplaatsen), drie badkamers, een grote woonkamer en een riante keuken, o.a. voorzien van koelkast, vaatwasser en oven. Aparte ruimte met wasmachine en droger. De woonkamer is volledig gemeubileerd en beschikt over een sateliet-TV (alle Nederlandse zenders), telefoon, wifi en een uitgebreide boekenkast. Het huis is (bijna) volledig voorzien van airconditioning.

Verder beschikt het huis over een eigen zwembad met groot terras, gedeeltelijk overdekt voorzien van een stalen houtkachel/barbecue en eethoek grenzend aan keuken.

Altea is met auto of taxi goed te bereiken vanaf het vliegveld Alicante, ca. 45 minuten rijden. Altea zelf ligt ca. 15 minuten van Benidorm met al zijn mogelijkheden, ook voor kinderen zoals Aqualandia (zwemparadijs), Mundomar (soort Dolfinarium), Terra Mitica (themapretpark).

In tegenstelling tot het drukke Benidorm heeft Altea zijn rustige karakter behouden en is een gezellig dorp met leuke winkels en met een mooie boulevard. Het centrum is vanuit de villa te voet goed bereikbaar.

Net buiten Altea ligt de prachtige 9-holes golfbaan Don Cayo.
Altea en Albir (grenzend aan Altea) hebben een kiezelstrand. Wilt u liever een zandstrand dan moet u daarvoor naar Benidorm (8 km) of Calpe (14 km). De stranden van Benidorm zijn doorgaans wat drukker dan die van Calpe.

Routebeschrijving strand:
Het strand van Benidorm is vrij gemakkelijk te vinden; de gehele boulevard ligt aan het strand.
Voor het strand van Calpe adviseren wij de kustweg naar Calpe vanuit Altea te volgen.
U neemt de eerste afslag Calpe (rechtsaf). U krijgt dan enkele rotondes, die u rechtdoor neemt. Op een gegeven moment nadert u een rotonde waarbij een voetgangersbrug boven de weg is; deze neemt u eveneens rechtdoor. Daarna neemt u de eerste weg rechtsaf waar u in mag. Als u deze weg doorrijdt komt u vanzelf bij het strand. Probeer ergens in deze of omliggende straten uw auto te parkeren.

# Sleutel + alarm: info bij Aad van Well of Arjan Estie.
# Op de dag van aankomst kunt u vanaf 16.00 uur terecht in het huis. Op de dag van vertrek dient u het huis voor 12.00 uur te verlaten. In overleg met A. van Well of A. Estie kan hier eventueel van afgeweken worden.
# Kraanwater is in deze regio niet echt geschikt voor drinken. In de keuken hebben we een speciale filter aangebracht waardoor dit water uitstekend te drinken is. Dit speciale tap water kraantje is rechts van de spoelbak. Hendel naar beneden, normaal vullen en hendel naar boven blijft het water lopen (voor bijvoorbeeld waterkan te vullen).

# De keuken is compleet: ijskast, vaatwasser, fornuis en oven en andere elektrische apparatuur. Het huis bestaat uit drie slaapkamers met elk twee slaapplaatsen en een grote slaapkamer met vier slaapplaatsen.
# Er zijn twee badkamers en drie toiletten.
# Voor de kinderen is er speelgoed (emmertje, schep, tennisspel e.d.)  aanwezig. Dit vindt u in de groene kist achter het huis. Hier vindt u ook stoelen en parasols voor het strand.

  • Januari t/m april: in overleg met A. van Well
  • Mei en juni: €1.300,- per week
  • Juli en augustus: €2.000,- per week
  • September en oktober: €1250,- per week
  • November en december: in overleg met A. van Well en A. Estie.

Het huis is alleen door en via bekenden te gebruiken. De vergoeding van het huis is gebaseerd op het goedmaken van de onkosten en nodige investeringen. Wij verwachten dan ook dat u netjes en zorgvuldig omgaat met de spullen. Mocht er onverhoopt iets kapot gaan of breken, wilt u dit dan aan ons doorgeven. In overleg met u zullen wij voor vervanging zorg dragen.

Vanuit vliegveld Alicante volgt u de borden Valencia (richting het Noorden); U passeert Benidorm. U heeft de keuze af te slaan bij Benidorm (snelste), of eventueel de latere afslag Altea.

I. afslag Benidorm
Neem afslag nummer 65 (niet 65A). Na 200 meter rechtsaf slaan en weg opdraaien naar Altea/Albir. Na ca. 10 minuten kom je bij Altea. Bij verkeerslichten en rotonde linksaf slaan en de volgende rotonde rechtsaf. Je rijdt omhoog en gaat linksaf op hoogste punt van deze berg; Je passeert het Palau Altea/Centre d’ Arts (groot wit gebouw met koepel); even verderop passeert u een begraafplaats (cementario muncipal). Daarna vervolgt u de weg naar beneden; de 1e straat rechts is Calle Sorolla (urbanisatie San chuchim); steil omhoog; het 1e huis rechts is Casa Hopman.
Tip: niet stoppen bij de trap beneden, maar doorrijden naar boven en achteruit de oprit (rechts) inrijden tot aan hek.

 
II. afslag Altea.
Neem afslag Altea. Richting Altea, langs de kust. Na ca. 5 minuten afslag ‘Centre Urba’ (rechtsaf). Omhoog, bij rotonde rechtdoor (volg Pable Antic). Bij eerstvolgende stoplicht linksaf. Boven aangekomen gaat u rechts (volg Pable Urba). Rechts passeert u het Palau Altea/Centre d’Arts (groot wit gebouw met koepel).  Zie verder hierboven.
 
Adresgegevens:
Calle Sorolla 28
03590 Altea
telefoonnr: 00-34-965842317
contactpersoon in Spanje: Mrs. Santos Rapiti: 00-34-965842837.